|
recepten |
|
4 |
12 |
500 g Fricandeau
zout en versgemalen peper
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 (rode) ui, gesnipperd
250 ml vleesbouillon (van tablet)
of runderfond
200 ml rode wijn
1 el honing
2 el olijfolie
1 el versgehakte rozemarijn
of 1 tl gedroogd
|
|
· Snijd de fricandeau tot ongeveer gelijke lapjes.
· Bestrooi ze met zout en peper.
· Doe de knoflook met ui, bouillon of fond, rode wijn en honing in een steelpan en laat dit zonder deksel tot 2/3 (300 ml) inkoken.
· Verhit de olijfolie in een braadpan.
· Bak hierin de fricandeaulapjes rondom lichtbruin.
· Giet de saus erbij en stoof het vlees zachtjes 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de lapjes tot het vlees gaar is.
· Voeg de laatste 5 minuten de rozemarijn toe.
Lekker met grove ratatouille:
Grog gesneden aubergine, ui, courgette en tomaat gestoofd in wat olijfolie met zout en versgemalen peper en een mespunt tijm. (exclusief)
|
|
terug | |
|
|